Home Blog Over ons Tafels op maat Webshop
Mijn account Winkelwagen Contact

Veilig betalen met iDeal GRATIS verzending vanaf € 100,- (Post.nl)* Standaard verzendkosten € 4,95 (Post.nl)*

< Terug

Lijn M Blog

Color of the year 2017: Greenery

Datum:

21 Februari 2017

Auteur:

Marleen Lubbertsen

1329 views
0 reacties

Ieder jaar kijken stylisten, mode-ontwerpers, interieurdesigners weer uit naar de nieuwe kleur van het jaar volgens Pantone. Een toonaangevende kleurselectie die in verband staat met de stemming of de houding in onze globale cultuur op dat moment.

De voorspellers hebben de kleur bepaald! Het is voor dit jaar een frisse groene kleur geworden: Greenery.

Dit is wat Pantone erover zegt:

Groen staat symbool voor een nieuw begin. Greenery is een frisse en pittige geel-groene kleur die de eerste dagen van de lente oproept als planten de natuur doen herleven, herstellen en vernieuwen. Het is illustratief voor bloeiende bladeren en de weelderigheid van het buitenleven. De versterkende eigenschappen van Greenery geven consumenten een signaal om een ​​diep teug adem/ zuurstof te nemen en nieuw leven in/uit te blazen.

Greenery is de natuurs neutrale basis. Hoe meer mensen ondergedompeld zijn in het moderne leven, hoe groter hun aangeboren verlangen is om zich onder te dompelen in de fysieke schoonheid en de inherente eenheid van de natuurlijke wereld. Greenery is ook tekenend voor de uitoefening van de persoonlijke passies en vitaliteit.

Maar, wat vind ik nou eigenlijk van die kleur?

Ik moet je eerlijk zeggen, ik ben niet zo fan. Natuurlijk zijn wij trotse trendvolgers en willen we iedereen van moderne interieurinspiratie voorzien. But, I'm not feeling it right now.

 

Natuurlijk hou ik van plantengroen, ons huis staat er vol mee en de winkels staan er ook met regelmaat mee gevuld. Alleen betrap ik mij er daar al op dat ik dan vaak kies voor plantenblad met nét een minder fel toontje groen. Gewoon omdat het vaak wat minder matcht in combinatie met de kleuren van ons assortiment.

Misschien komt het nog door een allergie voor appeltjesgroen die ik ergens heb opgelopen in een ver verleden. Ik kan mij nog van vroeger herinneren dat er een poosje een trend is geweest dat iedereen zijn kussentje en kaarsje in het appelgroen hadden gepaard. Kan iemand zich dat nog herinneren?

   

Plantjes dus OK, maar om nu weer aan de tapijtjes, stoeltjes, kussentjes te gaan. Hm, not so sure. Wie heeft dit nog meer? Ik ben wel nieuwsgierig of ik de enige appeltjesgroen-verbanner ben.

Er zijn vast een hoop mensen het zeker eens zullen zijn met de nieuwe kleur van Pantone. Ik weet dat het veel mensen aan zal spreken, vanwege de lente die het uitstraalt. Het frissige en het opbeurende dat lichtgroen met zich meebrengt. Ik wil hem ook niet helemaal in de vergetelheid drukken. Er zijn natuurlijk wel een paar uitzonderingen:

1. Groene appeltjes ;) YUM

2. Een tuin of patio met houten of rieten meubels met witte kussens en wat licht plantengroen en accessoires in die kleur (alleen buiten dan..).

3. Zomers buiten.. het limoentje en een blaadje munt in je karaf.

  

 

 

Krijg gewoon weer zin in de zomer van deze Pinterest-plaatjes! Weet je wat? Misschien was dit het doel! Pantone wilde gewoon de wereld een beetje beter maken door onder onze huid te kruipen en bij het zien van deze kleur een all-time zomergevoel af te geven. Want laten we wel wezen, Pantone hééft die invloed. Wat Pantone zegt, volgen wij met zijn allen braaf op. Het lijkt bijna een complot: unity creeren door een kleurtje. De verkiezingen zijn dichtbij, kan ik ook op Pantone stemmen?

....

Jee, wat ben ik snel om. Nu ben ik nieuwsgierig naar jullie mening. Laat je deze achter?

 

Like Tweet

Plaats reactieJe reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie
webdevelopment: Haagen Internet