Home I-Wood Tafels op maat Webshop
Over ons Contact 0

Veilig betalen met iDeal, Klarna, Paypal Verzending binnen 1-3 werkdagen GRATIS verzending vanaf € 100,- (Post.nl)*

< Terug

Gast Blog

Groen, groener, groenst!

Datum:

06 Oktober 2016

Auteur:

Instagrammer Wonen bij Chantal

5803 views
2 reacties

Groen is al een tijdje een trendkleur in interieurland. Ook in mijn huis is het niet meer weg te denken. Overal waar je kijkt zie je wel iets van groen. Groen op de muren, in de kussens, accessoires en vooral veel plantengroen. Wie mij een paar jaar terug had verteld dat ik ooit ruim 40 planten in huis zou hebben, had ik voor gek verklaard.

In mijn vorige huis had ik geen 1 plant, oh wacht... toch wel, af en toe zwichtte ik namelijk voor een orchidee. Maar ook die had het altijd erg zwaar bij mij en lag vaak al snel in de afvalbak. Een plant in leven houden leek gewoon niet één van mijn kwaliteiten. Het was maar goed dat ik voor mijn zwangerschap als test niet eerst een plant in leven moest houden, anders had ik nooit geen kind mogen krijgen [😉]   Ik was dus een waardeloze "plantenmoeder". Bij de aankoop van ons huidige huis waren we er al snel uit dat er een grijs/groene muur moest komen. Langzaam aan kocht ik ook steeds meer groene items voor in huis. Kussens, kistjes, vaasjes, plaids. Alles ging mee naar huis. Toch voelde het huis de eerste maanden na onze verhuizing nog steeds kaal en onpersoonlijk. En zo kocht ik mijn eerste plant. De Pachira Aquatica, ook wel geldboom genoemd. Toen deze na een paar weken alleen maar mooier werd en behoorlijk gelukkig leek, durfde ik er nog wel één aan te schaffen. En na verloop van tijd nog één, en nog één, en nog twee. En nu zijn het er dus ruim 40. Nooit geweten dat planten zo verslavend en leuk zijn. Ze toveren een kale of onpersoonlijke hoek instant om naar warmte en gezelligheid. 

Natuurlijk gaat er nog wel eens 1 dood bij mij, maar dat zijn dan vaak toch de plantjes die vreselijk veel onderhoud en aandacht vergen. De planten die het meeste opvallen in mijn huis zijn toch wel de 2 planten in de lampen boven de eettafel. 

Dit idee heb ik van diptywonen op instagram overgenomen en geeft zo veel meer warmte en gezelligheid aan de eethoek. Naast dat planten heel veel sfeer geven in je huis, zijn ze ook erg nuttig voor het zuurstofgehalte in je huis. Wat natuurlijk alleen maar mooi is meegenomen. 1 x per week gaan mijn planten allemaal in een voetenbad. Nee...niet met 40 tegelijk, dat gaat natuurlijk niet passen. Elke avond een paar. Voor het slapen gaan laat ik de gootsteen vollopen met water en zet ik daar een stuk of 6 planten in. Zo kunnen ze zich de hele nacht volzuigen met water en de volgende morgen zet ik ze weer terug  in hun potten. Over mijn planten potten gesproken, ik krijg vaak vragen hierover. De meest gestelde vraag is toch wel waar ik ze vandaan heb?! Veel van mijn potten zijn geen standaard plantenpotten. Ik vind het veel leuker om een plant in iets te zetten wat eigenlijk niet als pot bedoeld is. Neem bijvoorbeeld een oude leger plunjezak. Rol deze een paar keer om en als je hem toch nog te slap vindt trek je hem over een bak of ton. Plant erin en je hebt een stoere plantenzak. Voor mijn cactussen heb ik de spijkerbroeken van mijn zoon gebruikt.
       

Hier hoef je echt niet handig voor te zijn. Er komt geen naald en draad aan te pas. Gewoon de onderkant van de pijpen afknippen tot aan de knieën en deze een paar keer omrollen. Vervolgens trek je hem over de pot heen en de onderkant vouw je naar binnen. En klaar is je jeans pot. Zo kun je van alles gebruiken voor je planten. Een stoere tas, een leuke rieten mand of stoere kist, niets is te gek. Inmiddels heeft mijn planten gekte zich ook naar boven verplaatst naar onze slaapkamer. Hier hadden wij natuurlijk al een groene muur en een paar minicactussen. Maar inmiddels heb ik daar ook een grote monstera plant weg gezet en 2 kleinere planten.

Voor nu ben ik wel klaar met de plantenverzameling . Al zeg ik natuurlijk nooit nee tegen een prachtig exemplaar. Mocht je zelf nou ook absoluut geen groene vingers hebben en lukt het je niet een plant in leven te houden, dan is het enige wat ik kan zeggen "hou hoop!" Als ik het kan, kan iedereen het! 

Liefs Chantal
 
           
Wil je meer van Chantal zien? Volg dan, net als wij,  haar leuke Instagramfeed voor mooie foto's! Check hier!

Like Tweet

Reacties

24 November 2016

Mandy

Hoi Chantal, wat een leuke inrichting en wat een mooie kleur groen op de muur. Weet je heel toevallig nog de naam en het merk van de verf? Groetjes, Mandy

Hoi Mandy, ik ben het even voor je te rade gegaan op de Instagram van Chantal, dit is de kleur: Lichen, van Farrow & Ball.

Groet, Marleen - Lijn M

03 December 2016

Simone

Hoi Chantal! Wauw😍, wat een prachtig interieur! Welke kleuren heb je voor de wanden gebruikt?

Hoi Simone,

Hier ook voor jou de kleur op de muren van Chantal: Lichen, van Farrow & Ball!

Gr. Marleen, Lijn M

Plaats reactieJe reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie | webdevelopment: Haagen Web&App
 

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.