Home I-Wood Tafels op maat Webshop
Over ons Contact 0

Veilig betalen met iDeal, Klarna, Paypal Verzending binnen 1-3 werkdagen GRATIS verzending vanaf € 100,- (Post.nl)*

< Terug

Gast Blog

De Grote Verbouwing - De Salon

Datum:

30 Januari 2018

Auteur:

Manieke Versluis

3746 views
1 reacties

Zoals velen van jullie wel weten heb ik, al ruim 3 jaar, een eigen salon "Mukha Wimperextensions". Na twee weken slopen was de planning voor het opbouwen duidelijk, de salon had prioriteit! Die moest immers 1 december open zodat ik mijn klanten voor de feestdagen weer kon voorzien van mooie wimpers. Daar hadden we nog 3,5 maand de tijd voor. Tijd zat zou je denken. Dat viel tegen, alles had met elkaar te maken. Wilden we in de salon dezelfde vloer als de rest van de beneden verdieping dan moest ook in de woonkamer alles zo ver zijn dat ook daar een vloer gelegd kon worden. Het was hard doorwerken maar toch is het allemaal gelukt en opende ik de vooravond van 1 december samen met lieve familie en vrienden de salon aan ons nieuwe huis!

 

Tijdens onze zoektocht naar een nieuw huis was het duidelijk dat we een huis zochten met een garage zodat we daar de salon van konden maken. Wat troffen wij het dat ons droomhuis een extra grote garage had. Maar er moest veel gebeuren…

 

Meteen besloten we dat het slim was om de garage te verdelen zodat we ook een washok en tevens bergruimte konden creëren in het achterste gedeelte van de garage. Een nieuwe pui moest er komen en we wisten van ons vorige huis dat we weer een huis wilden hebben zonder drempels met een doorlopende vloer over de gehele verdieping. Met een kango sloopten we de huidige vloer er uit, legden we vloerwarming, isoleerden we de ruimte, plaatsten we een wandje en haalden we de huidige garagedeur er uit welke we vervingen voor een mooie pui met deur zodat de salon een eigen ingang zou hebben. Ook lieten we het dak van de garage vernieuwen en werd er een lichtkoepel geplaatst. De stucadoor kon aan het werk waarna vervolgens de vloer werd gegoten. Eindelijk was het tijd voor het verfwerk om vervolgens te gaan inrichten.

 

In die tussentijd was ik natuurlijk al geruime tijd bezig met de indeling en inrichting van de salon. Ik wilde dat de klant ondanks dat ze in een salon zouden zijn, het gevoel zouden hebben alsof ze een hippe boutique in een leuk stadje zouden binnen stappen. Huiselijk maar clean, omdat ik wel vind dat een salon ook moet uitstralen dat het er schoon is. Ook moest de salon passen bij de rest van het huis. Wanneer het huis klaar is moet het één geheel zijn en daar hoort de salon bij. Hoe kon ik een ruimte creëren waarin bovenstaande wensen werden gerealiseerd? Daarnaast moest er natuurlijk ook vooral goed gewerkt kunnen worden. Stijl gaat voor comfort zeggen we altijd met een gekke bek, maar natuurlijk niet altijd!

Ik besloot te beginnen met wat er voor mij gevoel per se in moest komen.

Een toonbank was een wens die ik in mijn vorige salon altijd al had. Dat was dus een eis! Zo’n toonbank met leuke tegeltjes. Op Pinterest zocht ik naar voorbeelden maar uiteindelijk kwam ik op de vt wonen&design beurs in de stand van Karwei het ontwerp tegen. Samen keken we naar de juiste maten. Dat was best moeilijk want de salon was nog lang niet af en de overige spullen stonden er ook nog niet in. Dat werd dus uittekenen op de vloer. We besloten de toonbank zelf te maken van donker mdf met een mooie vakverdeling voor mijn spullen. Nadat deze af was hebben we hem op de juiste plek gezet zodat we de toonbank konden betegelen en af konden werken met zwarte voeg.

   

Naast de toonbank vond ik het belangrijk dat er ruimte was om de kledinglijn van Mukha te showen. Een mooie zichtbare plek en het liefst net even anders als anders. Bij Roots in Amersfoort had ik stalen buizen uit het plafond zien komen die werden gebruikt als kledingrekken. Die stalen buizen uit het plafond wilde ik ook, mooi weggewerkt en lekker strak! Ik besloot de hulp van Lijn M in te schakelen. Marleen kon mij vast verder helpen. Samen ontwierpen we een kapstok die we lieten maken en vervolgens mat zwart lieten poedercoaten. Voordat de stucadoor kwam hebben we de kapstok bevestigd zodat deze mooi mee gestucd kon worden. 
  

Om het huiselijke gevoel in de salon te creëren wilde ik graag een zithoek in de salon. Het liefst een tafeltje met 2 stoelen zodat ik daar zelf ook aan zou kunnen werken. Beetje dat bistro Parijs gevoel zocht ik. Dus een klein tafeltje moest het worden. Omdat de kleuren van de salon vooral wit en zwart zouden worden zocht ik ook nog naar iets van warmte. Het tafeltje moest dus van hout worden. Omdat ik bij Lijn M werk was de keuze snel gemaakt. En aangezien ik helemaal fan ben van de ronde tafel van Lijn M wilde ik die in een mini versie in de salon. Bij Zuiver in Loods 5 Amersfoort kocht ik er twee stoere zwarte leren stoelen bij en voilà een huiselijk tafereeltje it is!

Vooral omdat de salon ook in de avonden open is, was goede verlichting een pre! Dat ik inbouw spots wilde was meteen bekend maar dat dat zoveel voeten in de aarde zou hebben had ik niet verwacht! Ik wilde van die grote luxe winkelspots, zwart of course! Die waren niet moeilijk te vinden, een kennis van ons had daar namelijk al eens uitgebreid naar gezocht. Hij had ze gevonden bij luxar.nl. We bestelde ze maar niet wetende dat daar nog geen verlichting bij zit. Alleen dus de bak. Ik denk dat ik in de weken voor de opening wel tig keer lampen thuis heb laten bezorgen om te kijken of ze pastte en of het de juiste verlichting was. We bleken een spot nodig te hebben die niet zo veel wordt verkocht en ook nog eens goed aan de prijs was. De ene keer kregen we ze er niet in, de andere keer was het licht te warm, dan weer te koel. Ik werd er gek van. Uiteindelijk zijn we 1 dag voor de opening geslaagd bij ledworld.nl en ben ik ontzettend blij met de spots. Het geeft echt die luxe touch.

Naast bovenstaande eisen was er ook de wens om te matchen met de rest van het huis. Door voor dezelfde vloer in de gehele woning te kiezen creëer je meteen een verbinding tussen de verschillende ruimtes. Ook de zwart geverfde kozijnen en deuren die je terug gaat zien in de rest van het huis zullen daar zorg aan bijdragen. Daarover meer in een latere blog.

Vier maanden na het ontvangen van de sleutel kon de salon open. Wat een verschil! Ik ben benieuwd wat je er van vindt, laat je gezellig een berichtje achter? 
 

Naast de items die in de blog al zijn genoemd, zijn ook de volgende items te zien in de salon. Ik kocht ze bij:
* Spiegel & Plantenstandaards - Sostrene Grene
* Rolkussen Fluweel - Be Pure Home
* Plaid - O5Home via Loods 5
* Kledinghangers - HAY via Loods 5  
* Whiskey glazen - Loods 5
* Trolley - Ikea
* Deurmat - House Doctor via Whekamp.nl
* Houten buiten bankje – Whekamp.nl

Vind je het leuk om de salon te volgen op Facebook en Instagram? Klik dan op de link en wie weet zie ik je daar! 

Tot de volgende blog!
Liefs Manieke

Like Tweet

Reacties

21 Mei 2020

Jo Van Damme

Hey Manieke ,
Ik ben zo enthousiast over jouw concept dat het mij tot inspiratie heeft gebracht voor mijn dochter.
Zij moet noodgedwongen het pand verlaten waar ze nu haar schoonheidssalon uitbaat en iets gelijkaardig uitbaten in de garage van een huurhuis van mijn ouders . Die garage ziet er exact uit als de jouwe. Moest je toevallig nog een gedetailleerd stappenplan hebben mag je dat altijd mailen . Moesten we de grens overmogen kwamen we je shop zeker bezoeken. Moest je haar zaak willen bekijken , de naam is Beautine in Bornem , Belgie.
Nogmaals proficiat en misschien ooit tot ziens,
Jo en Tine Van Damme
jovandamme3@gmail.com

Ik heb het bericht doorgestuurd naar Manieke ;)

Plaats reactieJe reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie | webdevelopment: Haagen Web&App
 

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.