Home I-Wood Tafels op maat Webshop
Over ons Contact 0

Veilig betalen met iDeal, Klarna, Paypal Verzending binnen 1-3 werkdagen GRATIS verzending vanaf € 100,- (Post.nl)*

< Terug

Gast Blog

De Grote Verbouwing - De Eethoek

Datum:

13 Februari 2018

Auteur:

Manieke Versluis

2550 views
0 reacties

Round it is!
Maar waarom?

Wij vonden het heel belangrijk dat de keuken met de woonkamer werd verbonden en andersom. Door dat we het plafond in de keuken hebben verlaagd en de gehele keuken zwart is, daarover in een andere blog meer, is de keuken een aparte hoek van de woonkamer geworden. Een soort van donker hol aan de woonkamer vast, love ittt!!! Om deze, ondanks het kleur verschil, toch met de witte woonkamer te laten verbinden zochten wij naar een tafel die dat voor elkaar moest krijgen. En dat is de ronde tafel gelukt! Een rechthoekige tafel had dit niet voor elkaar gekregen, die had het denk ik door de rechte lijnen van de tafel meer benadrukt dat het twee verschillende ruimtes zijn. Door de ronde tafel in de buurt van de scheidingslijn van de keuken en de woonkamer te plaatsen worden beide ruimtes samen gevoegd, het verbind juist. De tafel trekt de woonkamer bij de keuken en andersom. Het is nu ondanks het grote kleurverschil en het verlaagde plafond van de keuken toch 1 geheel!

Een andere redenen waarom wij voor een ronde tafel kozen is de gezelligheid die het met zich mee brengt. Als we met de familie uiteten gaan hopen we altijd dat we aan een ronde tafel worden gezet. Iedereen kijkt elkaar dan immers aan. Na tig keer in een restaurant aan een ronde tafel gezeten te hebben was onze wens voor een nieuw huis wel duidelijk. Dat gevoel wat je in een restaurant hebt, willen we ook in onze eethoek!

Natuurlijk werden we ook verwend door alle mooie plaatjes op Pinterest waarbij de ronde tafel zo vaak te zien is!
 

De ronde tafel is helemaal terug van weg geweest en ik ben fan! En niet alleen ik, gelukkig Lijn M ook! Toen de ronde tafel bij Lijn M in de collectie kwam was ik meteen verliefd! Een ronde tafel van eikenhout!! En daar was de laatste reden! Met veel in het zwart en wit zocht ik ook nog naar iets wat de ruimte meer warmte moest geven. En laat een houten blad daar nou precies voor zorgen!

Het eikenhouten blad komt mooi uit boven onze vloer welke echt een betonlook heeft. Door de stalen poot van de tafel te poedercoaten in mat zwart blijft het stoer maar ook lekker strak & clean wat weer goed past bij onze keuken. De combi van onze tafel, strak maar warm, is eigenlijk de feeling die we in ons hele huis aan het creëren zijn. De tafel is daar dus een goede weergave van.

Wij hebben gekozen voor een ronde tafel van 150 cm diameter. Over het algemeen kan je daar met 6 personen aan zitten maar om het een wat meer luxere uitstraling te geven hebben wij gekozen voor 5 stoelen zodat het niet te propperig wordt.

Toen Marleen met het ontwerpen van de nieuwe stoelenlijn begon mocht ik mee kijken en ik was meteen verliefd op de Roque. Gelukkig kwam er naast leer in het cognac, licht grijs en donker grijs ook zwart leer! Afgelopen december kwam de stoelenlijn binnen en tijdens het uitpakken heb ik meteen 5x de Roque black apart gezet. Naast de design uitstraling zitten de stoelen ook nog eens lekker. Ze hebben een goed gevulde zitting en leer is natuurlijk makkelijk schoon te houden. Daarnaast ben ik helemaal weg van de “armleuningen’.
 

De planken van de tafel zijn zorgvuldig door Marleen zelf samengesteld. Zij weet precies wat ik mooi vind, dat scheelt als je iedere week de tafels verkoopt. Ik heb er heel wat maanden, zeg maar gerust jaren, over na kunnen denken. Ik koos voor Robuust eiken hout in 4 cm dik.
 

Lijn M werkt altijd met massief hout welke maximaal is terug gedroogd in de droogkamers zodat het hout niet meer werkt. Het is mooi glad en praktisch afgewerkt zonder kieren maar wel met de robuuste look.  Met een matte lak wordt de tafel beschermd tegen vlekken waardoor de tafel jarenlang geen onderhoud behoeft. Kortom, wij hebben de tafel van ons leven en zijn daar ontzettend blij mee!
Wie komt er gezellig een hapje mee eten?

Liefs Manieke

Wil jij nou ook je eigen eikenhouten tafel samenstellen? Dat kan!
Klik hier! 

Like Tweet

Plaats reactieJe reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie | webdevelopment: Haagen Web&App
 

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.