Home I-Wood Tafels op maat Webshop
Over ons Contact 0

Veilig betalen met iDeal, Klarna, Paypal Verzending binnen 1-3 werkdagen GRATIS verzending vanaf € 100,- (Post.nl)*

< Terug

Gast Blog

"Wit wonen"

Datum:

16 Maart 2016

Auteur:

Laura Verschuur

4743 views
1 reacties

Ik moet altijd in mezelf lachen, als mensen die nog nooit bij ons thuis zijn geweest, hier voor het eerst binnen komen. Waarom, zul je denken? 

Ons huis ziet er van buitenaf gewoon uit als heel veel andere huizen. Jaren 30, dus altijd aan onderhoud onderhevig,  en van de buitenkant zie je niet dat er binnen veel veranderd is sinds die mooie jaren  30.

Zodra je bij ons in de huiskamer stapt, zie je wit.  Witte muren, wit houtwerk, en een hele lichte grijze laminaatvloer. Mensen lijken te schrikken van de lichte vloer, en krijgen de neiging hun schoenen uit te trekken.  En daar moet ik dus nogal om lachen, want daar maak ik me echt niet druk om. De basis is bij ons licht. Maar het oogt niet steriel, of kaal, of saai.

En ja, we wonen hier met kinderen en dieren!

Een lichte vloer vraagt natuurlijk wel wat vaker onderhoud, maar dat valt reuze mee. Een keertje extra stofzuigen is zo gebeurd. Onze twee tienderdochters met hun lange haren en onze 2 katten zorgen nou eenmaal voor wat extra werk, dus wel zo fijn om dat bij te houden. Maar meer dan dat is het ook niet, goed bijhouden!

Nu onze dochters wat ouder zijn, is ook al het felgekleurde speelgoed, de felgekleurde meubeltjes en al het knutselwerk van school uit de huiskamer verdwenen. Die tijd hebben we gehad, en nu wordt de huiskamer langzamerhand weer “volwassen”.

De lichte basis is heel fijn. Ik maak er een warm geheel van door met zachte tinten te werken, en met pure materialen. Een mooi gekleurd katoenen kleed ; een bureau met steigerhout en steigerbuizen ; en stoere items zoals een metalen/houten salontafel en een vintage metalen ikea stoeltje. Ik combineer oude meubels met design, en een hoogglans witte keuken tegenover een oude metalen trolley. Dat maakt het net even wat aparter dan die “afgestemde” showroom huiskamers.

.

Meubels van hout en staal geven sfeer en karakter aan je inrichting, maak daar een mooi statement mee. Denk niet te klein, grote meubels geven juist vaak rust in huis, in plaats van veel en kleine items.

Metaal is echt helemaal terug in het interieur.  Als onderstel voor tafels ; metalen trolleys en vitrinekasten , en ook veel metalen lampen zie je nu.

Zoals dit prachtige klemlampje wat je op verschillende manieren kan gebruiken in je huis. Hang hem aan de bekende Ikea haak of een mooie ronde knop aan de muur, of klem hem aan een plankje zoals hier bij ons bureau.

 

Prachtig toch, met zo’n retro kooldraadlamp erin, geeft een heel mooi sfeervol licht. Het lampje kun je hier in de webshop vinden, op de vernieuwde site! En hou de instagram pagina van mij en van Lijn M in de gaten voor een leuke actie!

Groetjes, Laura

Like Tweet

Reacties

13 December 2018

N. Ach.

Gaaf ! Waar is de vloer van?

Ik heb het even aan je nagevraagd aan Laura, de vloer is van VTWonen en heet `kiezel`. Groet, Marleen

Plaats reactieJe reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie | webdevelopment: Haagen Web&App
 

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.