Home I-Wood Tafels op maat Webshop
Over ons Contact 0

Veilig betalen met iDeal, Klarna, Paypal Verzending binnen 1-3 werkdagen GRATIS verzending vanaf € 100,- (Post.nl)*

< Terug

Gast Blog

De transformatie naar een sfeervol interieur

Datum:

04 Oktober 2017

Auteur:

Milou van der Helm - Maisonloula

2207 views
2 reacties

In een korte tijd is ons witte interieur getransformeerd naar een interieur met kleur, heel veel kleur.
Voorheen koos ik altijd voor veel wit, want dat is lekker makkelijk, veilig en ruimtelijk.. Nog steeds vind ik witte interieurs ontzettend mooi, maar de switch ontstond door het erfstuk wat ik van mijn opa en oma in huis gelegd heb. Namelijk het grote Perzische tapijt, wat al behoorlijk oud is. Toen hadden we nog een kiezel groene lambrisering achter de bank, maar eigenlijk was dat samen met het kleed geen top combinatie. De muur kwam niet tot z'n recht en het kleed ook niet.

  

Dus ik ging kijken naar een andere kleur en kwam al vrij snel uit op deze roze tint. Maar...durfde ik dit wel aan, want het is natuurlijk een gewaagde kleur. Toch was ik heel benieuwd hoe het zou zijn en ik wilde het wel graag proberen. Ik dacht, verf is maar verf en het is zo weer een andere kleur!
Gelukkig stond mijn man ook achter het idee en hij vindt het resultaat net zo mooi als ik. De ruimte is zoveel sfeervoller en warmer, dit hadden achteraf gezien veel eerder moeten doen. 

 


De kleur is ook elke keer weer anders, het is maar net hoe het licht er op valt, ik hou er van als een kleur ongrijpbaar is.
Alleen daar waar de zithoek ineens heel warm en sfeervol was, vielen de andere witte muren met witte meubels ineens helemaal weg. Dus besloten we al vrij snel twee andere kleuren toe te voegen, beide ook passend bij het vloerkleed. Op deze manier is alles nu een geheel en we zijn er nog steeds blij mee. De donkerblauwe kleur hebben we bewust niet op de gehele muur aangebracht, dat zou te donker worden. Dus om het wat ruimtelijker te houden hebben we het links en rechts van het blauw wit gelaten. Het kleurvlak lijkt ook optisch gezien nu voor wat meer hoogte te zorgen. Win win!

Kortom we zijn heel blij met de beslissing om voor meer kleur te gaan. Toch krijg ik regelmatig de vraag, ben je dit niet snel zat? Daar kan ik nog geen antwoord op geven. En mocht dat wel zo zijn, dan pak ik zo weer de roller en maak ik het een andere kleur. Heb nu echt de smaak te pakken wat betreft het gebruik van kleur in huis en er zijn nog zoveel meer mooie kleuren! 

 

Mocht je twijfelen over meer kleur in huis, dan zijn dit mijn tips voor jullie: 
Probeer het gewoon uit, verf is maar verf en mocht het echt heel erg tegenvallen is een muur met een beetje moeite, zo weer een andere kleur.

 

Begin anders eerst met wat gekleurde accessoires toe te voegen, denk aan kussens, plaids etc. Zo kun je je kleurpalet in huis langzaam uitbreiden en kijken of het je bevalt.
Het hoeft niet meteen een donkere, sprekende kleur te zijn. Er zijn ook genoeg mooie zachte tinten die net voor dat beetje sfeer extra kunnen zorgen.

Tegenwoordig zijn er van de bekende verfmerken ook hele handige apps te downloaden, waarmee je allerlei kleuren in je interieur kunt uitproberen. Zo ben ik ook bij een aantal kleuren uitgekomen. En zo heb ik ook al een paar kleuren opgeslagen die ik eventueel een volgende keer in ons interieur zou willen toepassen. Aanrader dus!

Groetjes,
Milou van der Helm             
iloustrations | art & design studio 

"Love the little things" (link naar Facebookpage)

Volg Milou via Instagram als je dit niet al deed, voor meer fotografie van haar inspirerende huis!


 

Like Tweet

Reacties

10 Augustus 2018

M.

Hoi Milou, Ik ben echt op speurtocht naar de bank op de afbeeldingen. Weet je waar die bank vandaan komt? Gr. M.

Sorry, ik heb echt geen idee! Heb je de banken van By Sidde wel eens gezien?

10 Augustus 2018

M.

Hoi Milou, Ik ben echt op speurtocht naar de bank op de afbeeldingen. Weet je waar die bank vandaan komt? Gr. M.

Hoi M., ik heb het even voor je nagevraagd, en de bank is van Henders and Hazel, het model heet Novara. Hopelijk is die nog in je collectie voor je! Groetjes Marleen

Plaats reactieJe reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt

Plaats reactie

design: Inzpire Design & Communicatie | webdevelopment: Haagen Web&App
 

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.